Костадин Костадинов: Защо ни е Закон за детето, ако няма кой да спаси българското семейство?

Костадин Костадинов: Защо ни е Закон за детето, ако няма кой да спаси българското семейство?

25 април 2012  |   0 коментара

Не ни трябва закон за детето, а закон за семейството. Имаме достатъчно добро законодателство, което обаче не се прилага. Каква е гаранцията, че сега нещата ще се променят?! Новите текстове имат за цел да решават проблемите в циганските семейства, но вместо това ще работят срещу българските, убеден е Костадин Костадинов, зам.-председател на ВМРО и председател на комисията по младежки дейности във варненския местен парламент.

До 90-те години на миналия век се смяташе, че първите 7 години са резултат от домашното възпитание, а след това училището има основна роля за формирането на гражданите. После възпитателните функции на училището се отрекоха, а с новия закон излиза, че децата се възпитават от само себе си. Още по-абсурдна е идеята сексуалното ограмотяване да започне от детската градина. Нелепо е да учим хлапета в предучилищна възраст какво представлява хомосексуалността, че в аборта няма нищо лошо, ако бременността се прекрати безопасно, и пр., и пр.

Цяло лято улиците на Варна са пълни с просещи деца, а никой не прави нищо по въпроса. Знам само за един случай на жена от Каменар, чиито деца са били отнети преди години, тъй като са били отглеждани при нечовешки условия. Много са случаите и на отвличане в чужбина, когато държавата не реагира адекватно, припомни Костадинов.

Според зам.-председателя на ВМРО мерките, предложени от управляващите, имат за цел да впечатлят някой европейски чиновник, като се демонстрира грижа за циганските деца.

Във Франция бе въведен подобен закон, но в момента се смята, че той има изключително негативен ефект върху обществото, така че предстои да бъде редактиран. Това мнение бе изразено и на състоялия се в София граждански форум на тема „Нужен ли е Закон за детето?”, който се проведе на 25 март 2012 г.

Костадин Костадинов предвижда да открие дебати по темата и във Варна. ВМРО ще се включи и в протеста, който е насрочен за 28 април. Нашите членове и симпатизанти няма да носят знамена или други отличителни белези на партията - не искам да ни обвиняват, че сме яхнали вълната на поредния протест. Ще присъстваме като родители и искрено се надявам в демонстрацията да се включат повече граждани, заяви Костадин Костадинов.

25 април 2012

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

Д-р Петрова: Проектът за нов закон за детето ни отнема правото да бъдем родители на собствените си деца

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *