Костадин Костадинов с ново предаване по ТВ „СКАТ“

Костадин Костадинов с ново предаване по ТВ „СКАТ“

27 февруари 2012  |   1 коментар

На 28 февруари от 10:30 ч. по ТВ „СКАТ“ ще се излъчи поредното издание от новото предаване на зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов – „За българската нация“. Гост ще бъде проф. Петър Иванов, научен ръководител на поредицата „Патриотични семинари“ и редактор на двата сборника с доклади за демографската катастрофа на България.

Публикуваме интервю със зам.-председателя на ВМРО и общински съветник във Варна Костадин Костадинов пред в. „Десант“

- Г-н Костадинов, вече стартира новото предаване по ТВ СКАТ “За българската нация”, на което Вие сте автор и водещ. Какъв е замисълът Ви за съдържанието, което ще предложите на зрителите на най-българската телевизия?

- Предаването ще разглежда проблемите на българската нация в съвремието, като основно ще акцентира върху демографската криза и произтичащите от нея политически и обществени промени, измерението й в ежедневието на всеки един от нас. Ще анализираме всички действия и бездействия на управляващите в последните 20 години и тяхното отражение върху демографските проблеми.

Целта ни е не само критичната гледна точка към случващото се в момента. Ще предложим и концепция за решаване на най-важния за българската нация проблем в момента – грозящата ни демографска катастрофа. Има политики, които могат да я предотвратят, но те трябва да се приложат веднага. Ще покажем и опита на други страни, сред тях и държави-членки на ЕС, които са били в аналогична ситуация и са се справили.

Гости на предаването ще бъдат предимно млади хора. Искаме да покажем тяхната гледна точка за актуалните проблеми на българската нация и най-вече за обезлюдяването, обезбългаряването и циганизацията.

В предаването ще предложим и рубриката “И това е България”. В нея ще представяме малките населени места в страната ни – градчета и села. Какви са проблемите на хората в тях, какво правят младите българи – ако са останали, в какво състояние са училищата и читалищата – ако ги има. Искаме да покажем тази България, за която място в новините няма, освен ако не се случи някоя голяма трагедия като тази в Бисер отпреди 2 седмици.

- Вие сте автор на филма „Третата национална катастрофа”, който бе излъчен по ТВ СКАТ, и на книга със същото заглавие. От години алармирате за грозящата ни национална катастрофа. Има ли чуваемост за проблема сред обществото и политиците?

- Въпросът е в две части. Що се отнася до обществото – мисля, че вече има чуваемост. Няма да скромнича и ще кажа, че съм може би единственият действащ политик, който от години говори по темата за грозящата ни трета национална катастрофа. Резултатът е, че много от българите вече осъзнават какво ни очаква – нацията е на ръба на катастрофа, която ще е последна в историята й.

Просто защото след нея българска народност няма да съществува.

Тази заплаха обаче не притеснява политиците в България. Нито един от управляващите страната ни през последните 20 години не е предприел каквито и да е действия за решаване на демографския проблем. Още по-лошо е, че управниците нямат и желание да се заемат с този въпрос. Защото тази тема плаши хората и не печели избори.

Демографската катастрофа всъщност е бомба със закъснител, заложена още по време на комунистическия режим – в годините преди 1989 г. Оттогава досега политиците имаха достатъчно време да предприемат действия, но не го направиха. Защото за тях е важно единствено да се докопат до властта.

И когато това им се удаде, през първата половина от мандата са заети да прочистят административния апарат от политическите си противници и да назначат свои хора на властови позиции.

През втората половина от мандата пък вниманието им е насочено към това как да спечелят следващите избори. Затова темата за грозящата ни опасност не е актуална и не присъства в дневния ред на обществото.

- А не мислите ли, че политиците не говорят за демографската катастрофа именно защото мислят как да купят циганските гласове по време на избори?

- За съжаление, когато се заговори за демографска стратегия, политиците от целия спектър разбират основно циганския вот. Парадоксално е, че в Съвета по етнически и демографски въпроси няма нито един българин. Излиза, че в България никой не се интересува от проблемите на българите.

Циганите са единствената етническа група в страната, която се възпроизвежда, но това не пречи на политиците да измислят какви ли не привилегии за тях именно с цел да се докопат до гласовете им. Виждаме един прекрасен пример на народната приказка “болен здрав носи”. Болната българска нация е принудена да носи на гърба си циганите.

- До какви констатации стигнахте по време на снимките на филма, излъчен по СКАТ, и подготовката на книгата за третата национална катастрофа?

- България е сред петте страни с най-възрастно население в света според доклада на демографския отдел на ООН. Според прогнозите в същия документ, през 2015 г. ще сме държавата с най-старо население на планетата. Българите живеят със 7-8 години по-малко от останалите европейци. Това, което се случва, е без паралел в световната история – България не само остарява, тя изчезва.

Ежегодно българите намаляват с 50 000, т.е. всяка година град като Търговище изчезва от картата. Българите масово бягат – изселват се от селата и малките градчета към големите градове и в чужбина. Процесът е трудно обратим. Във все повече райони в страната българският език се превръща в екзотика. Селата или се циганизират, или се превръщат в старчески домове.

Проблемът обаче не е само в обезлюдяването. Деградира и българската държавност. Все повече са общините, в които българите са малцинство. Там те са подтиснати и дискриминирани. Не е далеч времето, когато в по-голямата част от нашата родина местното население няма да разбира български.

Българската катастрофа има и икономически аспект. Трудоспособното население намалява, увеличава се стремително броят на пенсионерите и на неработещите цигани. Съвсем скоро икономиката на страната ще рухне. След 10 години няма да има кой да изработи пенсиите на възрастните хора.

Българският народ загива! Колкото по-бързо осъзнаем това и предприемем мерки, за да спрем този процес, толкова по-добре. Защото загиването на българите ще означава и изчезване на наследството на хиляда и петстотин годишната българска цивилизация и край на третата българска държава. В историята и геополитиката вакуум няма.

България е обградена от агресивни съседи, които не са преставали да предявяват претенции към нас. От друга страна в България се извършват коренни преобразувания на етническия баланс, които водят до постепенното изтласкване и заместване на българския народ от циганския етнос. Особено е парадоксално, че всичко се извършва с активното съдействие или бездействие на българската държава.

- Вярвате ли в прогнозата, че след 300 години ще умре и последният българин?

- Не. България ще престане да съществува след не повече от 70 години, ако не се вземат спешни мерки. След половин век вече българите ще са измрели или емигрирали.

- Има ли изход?

- Демографската катастрофа е преодолима. За да я избегнем, трябва да започнем работа веднага – не днес, а вчера. След 10 години ще е късно, а след 30 – няма да има смисъл да правим каквото и да е, защото крахът на българската нация ще е неизбежен.

Това не е черногледство, а реалната ситуация. Ключът за изхода от катастрофата е в нашите ръце – трябва само да го използваме. От нас зависи да спасим България...

27 февруари 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *