Костадин Костадинов: Изкупуването на земя е заплаха за българската държавност

Костадин Костадинов: Изкупуването на земя е заплаха за българската държавност

19 август 2011  |   0 коментара

Процесът на комасация на земята в България започна в крайна сметка да се случва, но по най-ненормалния начин – чрез така наречените АДСИЦ-фондове – акционерни дружества със специална инвестиционна цел, разкри зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. Трудно е да се разбере кои са собствениците на тези фирми.

В началото на април сигнализирахме за изкупуване на земя в Разградско от лица, свързани с турските интереси. Нямаме какъвто и да е отговор от прокуратурата в Разград. За българската държава това явно не е проблем. Но това е заплаха за българската държавност, убеден е Костадин Костадинов.

След няколко години ще се окаже, че българската земя е собственост на неколцина крупни дружества, зад които нищо чудно да се окажат турски капитали, прогнозира зам.-председателят на ВМРО. Според него проблемът е и в това, че скоро няма да има кой да обработва земята заради темповете на обезлюдяване на селата.

Изпадаме в катастрофална криза, която ще доведе до тотална циганизация на страната. А сред най-застрашените региони е Добричка област, предупреди Костадин Костадинов.

Той смята, че ситуацията може да бъде променена и България да бъде спасена, но трябва да се реализира мащабна демографска стратегия. Такава програма вече е разработена от ВМРО, но партиите на статуквото нямат воля да я приложат.

21 август 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *