Къде ли е Царевец?

Къде ли е Царевец?

04 януари 2013  |   0 коментара

Не може да има никакво съмнение къде се намира крепостта Царевец. Неотскоро доказан факт е местоположението на родната забележителност. Тя е изцяло на българска територия до българския град Велико Търново. Но пък турска туристическа страница привлича иновативно гостите си с чисто български исторически символ.

На страницата „Татил плани“, предоставящ различни идеи и информация за туристически посещения, е публикувана снимка, на която ясно се вижда зимна картина от Царевец. Търновската крепост е поставена като забележителност във вилает Бингьол, в Източна Турция.

ВМРО.бг Ви уверява, че както Царевец, така и Велико Търново все още са български туристически обекти, в границите на страната ни.

Не е ясно дали това е „неволна“ грешка или също е част от турската пропаганда, която преди месеци включи в свои образователни материали част от територията на отдавна свободна и независима България. Ревизираната територия на Турция е отбелязана в турски учебни пособия, изготвени в рамките на национална образователна програма на турското министерство на образованието.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *