Каракачанов за Опиц: Когато в държавата няма ред, човек сам трябва да може да се защити

Каракачанов за Опиц: Когато в държавата няма ред, човек сам трябва да може да се защити

19 септември 2012  |   0 коментара

Трябва да имаме предвид реалната обстановка в държавата, когато анализираме юридическите основания за осъждането на Йордан Опиц на 5 години за убийство при самозащита. Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на БТВ по време на дебат дали Опиц е виновен или е жертва.

Грозната действителност в България е, че битовата престъпност унищожава обикновения човек. Всеки от нас може да бъде в тази ситуация. Законът трябва да осигури защита на гражданите, но и справедливост. Ако днес Опиц влезе в затвора, това ще е ясен сигнал към крадците, че са недосегаеми, категоричен е председателят на ВМРО.

Крадецът е имал 92 подобни прояви, явно това за него е било начин за препитание. Когато органите на реда не са способни да ни гарантират сигурност, не ни остава нищо друго освен сами да браним живота и имота си. Полицията се превърна в част от филмово студио, провеждащи показни акции, възмути се Каракачанов.

ВМРО многократно се обявява за организиране на доброволни групи за защита на населението. Такова звено вече има в село Змейово, където кметът от ВМРО, заедно с общинските съветници на партията в Стара Загора подеха инициативата, съгласувано с органите на реда.

ВМРО.бг припомня, че преди дни партията изпрати молба лично до президента Плевнелиев с искане за помилване на Опиц.

19 септември 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *