Каракачанов: Референдум за „Белене” е нужен, това е контрол над правителството

Каракачанов: Референдум за „Белене” е нужен, това е контрол над правителството

07 октомври 2012  |   1 коментар

Българският народ не е прост, в което се опитват да ни убедят от ГЕРБ. Трябва да бъде дадена възможност на хората да решат за „Белене”. Това ще е избор между независимостта ни и това да сме придатък на чужди интереси. Тази позиция изрази председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в дебат за това компетентни ли са българите за енергийното бъдеще на България в ефира на Нова телевизия.

Всеки плаща ток. И Бойко Борисов, и обикновените хора. Само че Бойко Борисов може да си позволи да плаща скъп ток, а гражданите - не. Писна ни от всякакви взаимно изключващи се тези за ядрената енергетиката, които слушаме години наред. Истината е, че ако се направи един референдум и се чуе народната воля, външнополитическият натиск няма да успее, посочи председателят на ВМРО.

Ако не се проведе референдум, това ще е ясен сигнал, че хората имат право да избират на всеки четири години политици, които след това да ги мачкат, изрази възмущението си Каракачанов.

От друга страна той посочи, че ако на предстоящия референдум хората гласуват „против” проекта, то тогава ни остава да се развиваме като нация от слуги.

Трябва да сме наясно, че референдумът е инструмент за контрол над правителството. Българите са дали мандат на определени хора да ги управляват. Когато те не се справят, избирателите трябва да имат правото сами да посочат по-доброто за себе си.

Явно хората, които ни управляват в момента, са тотално неграмотни. Затова народът трябва да излезе на референдум и да им натрие носа. Ние ще бъдем ли народ или ще живеем в Батустан, попита иронично Каракачанов.

Според властта българският народ не разбира от нищо, обобщи председателят на ВМРО. Като например от енергийни въпроси – подписката за „Козлудуй” не бе уважена и затова сега плащаме скъп ток, не разбира от външна политика – референдум за членството на Турция в ЕС, за който ВМРО инициира подписка, нямаше.

7 октомври 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *