Каракачанов пред БНТ: Нужен е реален президент

Каракачанов пред БНТ: Нужен е реален президент

20 октомври 2011  |   0 коментара

Наблюдаваме опит на управляващите да ни внушат, че мачът е предрешен. Но българите имат нужда от силен и реално действащ президент, а от не марионетка, командвана от Брюксел или командвана по телефона от началника си, който я е оставил там за малко.

Това заяви кандидатът на ВМРО за президент Красимир Каракачанов в предизборен дебат по БНТ. Каракачанов заяви, че българите имат нужда от реално действаща институция, която максимално уплътнява функциите си.

Според Каракачанов президентът трябва да бъде реален говорител на обществото и да може да каже „Вашата работа е брак”, когато Народното събрание не работи. Да може да даде решения по демографската катастрофа, диктата на монополите, а не да се занимава с политически проекти.

По плана на управляващите след година и половина няма да имаме армия – ето това трябва да каже един истински президент, допълни Каракачанов и изложи разчети на ВМРО, според които на България е нужна армия с поне 50 хиляди бойци, подпомагана от гвардия – нещо, което ВМРО предлага още от 2006 г. Лидерът на ВМРО припомни също, че Турция няма място в Европейския съюз. А за членството на Македония и Сърбия в ЕС - единствено след зачитане на правата на сънародниците ни там.

Според Каракачанов достойният президент трябва да отстоява дневния ред на българите, а не дневния ред на политическите тарикати. Кандидатът на ВМРО завърши с думите: „Ако на 23 октомври гласувате за мен и госпожа Симидчиева с номер 17 в бюлетината, вашият глас няма да е загубен, а ще бъде вашата позиция срещу монополите, олигархията и купените гласове, с които искат да ни управляват, ще бъде глас за истински патриотизъм, за една различна България”.

Видео от президентския дебат по БНТ можете да гледате тук.

20 октомври 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *