Каракачанов: Искаме оставката на Дянков

Каракачанов: Искаме оставката на Дянков

11 октомври 2012  |   0 коментара

Симеон Дянков си играе на проба-грешка. От ВМРО искаме оставката му, защото той експериментира върху българските граждани, изрази възмущението си председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БТВ.

България е най-стабилна в мизерията, а данък „спестявания“ е мародерство. ГЕРБ не раздвижват икономиката. Имаха три години да го направят, а те катастрофираха в икономическата си политика, заяви Каракачанов.

Разговорът в студиото бе по повод искането на Симеон Дянков за облагане с данък лихвите по депозитите. Веднага след като стана ясно предложението на финансовия министър, ВМРО разпространи позиция до медиите, в която остро възразява срещу подобни издевателства върху бедния български народ.

Това е мародерство по време на криза - ще вземат от лихвите на пенсионерите, за да им вдигнат пенсиите. Човек, който има 1000-2000 лв., от инат ще си извади парите от банка. А това може да разклати банковата система, прогнозира председателят на ВМРО.

Той бе категоричен, че е несериозно да се казва, че сме най-стабилните, защото сме най-стабилните в мизерията. Според него такива приказки са популистки, защото сме най-бедните, най-болните, умираме най-бързо.

Красимир Каракачанов отправи и няколко предложения към управляващите. Според него вместо да се облагат лихвите по депозитите, трябва да се спре контрабандата, защото от нея държавата губи милиарди на година. Други мерки, които могат да бъдат взети, са големите обществени поръчки да не се разпределят на само между 10-15 фирми, а между повече, за да се стимулира бизнеса. Освен това в България трябва да има работеща администрация, за да усвоява повече европейски пари.

11 октомври 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *