Каракачанов: И хората в Телиш ли са ксенофоби

Каракачанов: И хората в Телиш ли са ксенофоби

10 ноември 2013  |   0 коментара

По логиката на тези, които ни обвиниха в ксенофобия, трябва да обвиним в същото и хората в Телиш, които протестират срещу изграждането на бежански лагер в селото им. И Хората в Казанлък, които също протестират. Но това да наричат ВМРО „ксенофоби” не решава проблема. А проблемът е следният - две поредни правителства нямат план какво да направят с кризата. А трябва да се направи така, че да няма проблеми с националната сигурност.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ7.

Той обясни, че партията не се е възползвала от инцидента с нападната от нелегален имигрант Виктория, а митингът е бил в нейна подкрепа. По думите му, ВМРО многократно е заявявала позиции, свързани с престъпления, когато не е разделяла извършителите на нелегални имигранти и обикновени хора.

Престъплението си е престъпление. Опитът за убийство можеше да го извърши всеки. Но другият такъв случай в същия период бе изваден с идеята да се укроти малко напрежението и хората да си кажат: „Ето, наръгаха българка, нападнаха и чужденец”, заяви той.

Той обясни още, че никой от ВМРО по време на протестната среща след нападението над Виктория не е казал дума, с която да дискриминира хора по цвят на кожата или национална принадлежност.

Каракачанов припомни, че арабските революции започнаха преди 3 години, видяло се кой взима властта и какъв е ефектът – масови бягства, основно в Турция. А две поредни правителства не са направили нищо, за да гарантират контрол над българската граница.

Сега ситуацията каква е – 10 хиляди са преминали границата, от тях 5 хиляди не са сирийци, а са от Алжир, Мароко, Кот д’Ивоар и други. Там няма военен конфликт, защо са тук, запита председателят на ВМРО.

Институциите са крайно неадекватни. Президентът спи, насрочил е консултативен съвет за 20-и, след повече от 10 дни. А проблемът е от 2-3 месеца. Държавниците не сядат да направят стратегия. А когато хората видят, че държавата е в състояние да контролира процеса, напрежението им ще се намали, категоричен бе Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *