Каракачанов и Джамбазки защитават Опиц в телевизионни предавания

Каракачанов и Джамбазки защитават Опиц в телевизионни предавания

24 септември 2012  |   0 коментара

Казусът „Опиц“ продължава да ангажира общественото пространство. Може да се чуят както защитни позиции, така и обвиняващи Йордан Опиц, че е убил човек при самозащита, влязъл да краде.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов взе участие в поредния дебат за невинността на иконописеца в предаването „Студени следи“ по БНТ. Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, пък бе гост в предаването на Любен Дилов – син по Нова телевизия. И двамата посочиха, че говорейки за конкретният случай, не трябва да забравяме и да пренебрегваме каква е действителността в България днес – престъпна и беззаконна.

Те защитиха позицията на партията, че трябва да бъдат внесени промени в законодателството и да бъде разрешено човек сам да може да предпази себе си, семейството си както и дома си в случай на нападение или кражба.

ВМРО от самото начало се обяви твърдо в негова подкрепа. В средата на септември заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки изпрати писмо от името на партията до президента на България с искане Йордан Опиц да бъде помилван.

24 септември 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *