Каракачанов: Доган може да е добър философ, но е изключително слаб историк

Каракачанов: Доган може да е добър философ, но е изключително слаб историк

06 ноември 2012  |   1 коментар

Поведението на ДПС е антиконституционно, което се потвърждава от изказването на лидера й, поради което той трябва да напусне българския парламент. Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Разговорът беше по повод думите на Ахмед Доган, че подкрепя решението на съветниците на ДПС в Кърджали да отрекат заслугите на капитан Делов по време на Балканската война. След като тогава ВМРО изпрати писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за разпускане на Общинския съвет в града, от партията поискаха Доган да напусне българския парламент.

За съжаление до момента няма адекватна реакция нито от Главна прокуратура, нито от премиера, нито от президента, посочи Каракачанов.

Той бе категоричен, че поведението на ДПС не е ново и изненадващо. Той припомни, че досега те винаги шокират обществото с подобни действия преди избори.

Доган за пореден път много грозно заиграва с етническата тема в България, с етносите и религиите. Въпреки че е депутат в българския парламент и се е клел пред българската Конституция, той не защитава интересите на българите.

Досега той се явява единствено като адвокат на Турция и проводник на идеите на неоосманизма, обобщи председателят на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *