Каракачанов: България има нужда от силна и автентична дясна партия

Каракачанов: България има нужда от силна и автентична дясна партия

17 май 2012  |   0 коментара

Проблемите в Синята коалиция не се дължат нито на ГЕРБ, нито на Борисов, нито на арменския поп, обобщи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в телевизионен коментар за разцеплението при „сините”.

Каракачанов беше гост в предаването „Трибунал” по ТВ7 и дискутира темата „Минало и бъдеще на историческите десни” заедно с Емил Кушлуков и Петьо Блъсков. (ВИДЕО)

По думите на лидера на ВМРО СДС и сините лидери все още живеят с едно самочувствие от 90-те години. В т.нар. традиционна десница от години се чувства идейна криза.

Кракачанов е на мнение, че в България винаги се е оказвало важно кой е лидер на дадена партия. За да е успешна една партия, нейният лидер трябва да е харизматичен и да има влияние. Припомни и думите на Петко Каравелов след Освобождението, че да я има една партия, тя трябва да има лидер и вестник.

СДС трябва да търси нови партньори сега, излизайки от Синята коалиция, да търси ново организационно изграждане, да търси една нова идеология, смята още той.

Председателят на ВМРО вижда бъдещето на партиите преди всичко в правилно формулирани политики. Според него партиите трябва да работят по близките до хората проблеми.

Като крайно належащи теми, Каракачанов посочва образованието, здравеопазването и демографската криза в България.

17 май 2012 г.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *