Каракачанов: БХК защитава обратни, сепаратисти и ислямисти

Каракачанов: БХК защитава обратни, сепаратисти и ислямисти

29 ноември 2012  |   2 коментара

В България не сме длъжни да търпим полуграмотни хора, които проповядват как ще ни режат главите и ще правят дъщерите ни мюсюлманки. Този коментар направи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия по повод последните свидетелски показани по делото за разпространение на радикален ислям.

Ако показанията на защитените свидетели са верни, съжалявам, че няма смъртно наказание, категоричен бе той.

В следствие от започналия спор с представител на Българския хелзинкски комитет в студиото, Каракачанов не скри възмущението си с думите „Омръзнало ми е да слушам Хелзинкския комитет, който защитава обратните, сепаратистите и сега ислямските сепаратисти и все ни обяснявате, че това не е престъпление.“

Председателят на ВМРО коментира и провелия се пореден протест пред сградата на Районния съд в Пазарджик, по времето на заседанието по делото. Той обясни, че причината за присъствието им е фактът, че на съдебната система се оказва натиск, както и че България е светска държава и не трябва да бъдат търпени хора, разпространяващи чужди за българските мюсюлмани ценности. Не трябва вината да бъде хвърляна върху целия ислям, а само върху радикалните му течения, които проповядват омраза към християните, допълни той.

Каракачанов акцентира и на факта, че преди да стане мюсюлманин един от обвиняемите - Ахмед Муса, е бил християнин - „циганин от пазарджишката махала“, а след това сам си избира името, каквото е името и на организатора на атентатите в Ню Йорк от 11 септември. Важно е да се отговори на въпроса кой насажда радикални идеологии в България, както и кой е платил високите хонорари на защитаващите ги адвокати.

Повече за радикалния ислям в България може да намерите в обзора по темата.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *