К. Костадинов: Държавата репресира българските семейства с деца, но поощрява циганската раждаемост

К. Костадинов: Държавата репресира българските семейства с деца, но поощрява циганската раждаемост

15 април 2011  |   2 коментара

Източник: Дарик нюз Добрич

ВМРО настоява за спиране на социалните помощи за цигани заради безконтролната раждаемост, обяви зам.-председателят на Организацията Костадин Костадинов в Добрич. Той коментира случващото се с десетки българки в Добрич, които са принудени да връщат с 20 % лихва суми, получени за майчинство. „Това е държавна репресия срещу собствения ни народ. Последното преброяване показа, че България е в безпрецедентна демографска катастрофа. Държавата ни се циганизира, а вместо да поощрява раждаемостта сред българското население, държавата репресира българите, осмелили се да имат дете.” –  обяви Костадинов.

С довода, че майките не са си намерили работа в условията на икономическа криза и са записали децата си в ясли от НОИ искат да им бъдат възстановени суми от няколкостотин до няколко хиляди лева. Нито една от потърпевшите от тази репресия жени не е циганка. Защо НОИ не се заеме сериозно с проверки по казуса “самотни майки”, попита Костадин Костадинов. Той подчерта, че в същото време десетки хиляди циганки декларират, че отглеждат сами децата си и получават двойно по-големи помощи от останалите, източвайки парите на осигурителния институт. Тази схема за източване на парите за осигуровки нанася много повече вреди на държавата, категоричен е Костадин Костадинов.

Българският народ е на изчезване и затова в следващите десетилетия трябва да бъде подпомагана раждаемостта единствено и само сред българските семейства, е позицията на ВМРО.

15 април 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *