Изложбата „Българите от Голо Бърдо – Албания” продължава до края на февруари

Изложбата „Българите от Голо Бърдо – Албания” продължава до края на февруари

31 януари 2011  |   0 коментара

Фотоизложбата „Българите от Голо Бърдо – Албания” на Веселка Тончева и Алексей Жалов беше официално открита на 28 януари в Националния музей „Земята и хората” в присъствието на над 100 гости. Зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов и организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов също уважиха събитието.

Измежду присъстващите бяха и Хаджи Пируши – председател на дружеството на българите в Албания „Просперитет на Голо Бърдо, Преспа и Гора”; А.Маринков и Й.Колев – представители на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ); Р.Манджукова и Пл.Павлов - бивши председатели на ДАБЧ; П. Берон - председател на Българската федерация по спелеология; директорът на Националния музей „Земята и хората” М.Малеев; настоящи и бивши дипломати, членове и симпатизанти на сдруженията „Нашенци” и „Огнище”, университетски преподаватели, учени от БАН.

Изложбата продължава до края на месец февруари.

Сред организаторите й са сдружение”Нашенци”, ВМРО – Българско национално движение, Националният музей „Земята и хората” и фото къща „Ралица”.

Наскоро публикувахме в нашата интернет страница интервю с един от авторите Алексей Жалов под заглавие „Българи като че ли е мръсна дума в Албания”. Целият текст може да прочетете тук.

Интервю с авторите А. Жалов и Веселка Тончева в сутрешния блок на БНТ може да гледате тук (започва от 26-тата минута).

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *