Юлиан Ангелов: Случаите на гавра с националното ни достойнство се обясняват с 22 години безродно управление

Юлиан Ангелов: Случаите на гавра с националното ни достойнство се обясняват с 22 години безродно управление

24 октомври 2012  |   1 коментар

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов бе гост във вечерното коментарно предаване „Отзвук от деня“ по Нова българска телевизия, за да говори за протеста на ВМРО пред централата на ДПС и актуални политически теми от последните дни.

ДПС е противоконституционна партия, повтори тезата на ВМРО Ангелов. Тя е опасна за България и според него не е забранена единствено, защото в устава й не пише, че е турска партия. Но за всеки един гражданин е публична тайна, че ДПС прокарва турски интереси, коментира организационният секретар на ВМРО.

Темата Турция и опасността от ислямски фундаментализъм в България минава през ДПС. Свидетели сме, че в районите, където управляват ДПС, те не се противопоставят на радикалния ислям и навлизащите опасни ислямистки секти, разказа още той.

Отказът на съветниците от ДПС в Кърджали да удостоят героя от Балканската война ген. Васил Делов със званието „почетен гражданин“ според Юлиан Ангелов е преднамерен акт, който цели да сплоти предизборно електората на ДПС.

Зачестилите напоследък случаи - гаврата с портретите на исторически личности в Добрич, делото за радикален ислям в Пазарджик, както и случая със скандалното решение на общинските съветници от ДПС в Кърджали - са последователни акции, които уронват нашето национално достойнство, коментира той.

В последните 22 години сме свидетели на едно безродно управление. Управляващите ръководят държавата без мисълта за България, изказа съжаление Ангелов .

Юлиан Ангелов напомни позицията на ВМРО да не се партизира референдумът за „Белене”,  Той заяви, че ВМРО е „за“ изграждането на ядрени мощности в България, за да бъде държавата ни енергиен лидер на Балканите. Ангелов напомни и за чакащия референдум за членството на Турция в ЕС.

На въпрос дали предстои обединение на националистическите партии, секретарят на ВМРО разясни, че отдавна се водят разговори с всички патриотични формации в България за единодействие.

24  октомври 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *