ГЕРБ лозе пази

ГЕРБ лозе пази

29 октомври 2011  |   0 коментара

Лично вицепремиерът, министър на вътрешните работи (в отпуска) и шеф на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се появи в четвъртък в русенска община, за да направи спешна предизборна обиколка във всички населени места в общината, в които ГЕРБ е на балотаж. Най-активна беше агитацията естествено за кандидата за кмет на град Русе от ГЕРБ.

Дотук всичко щеше да е съвсем нормално – стреснали са се гербаджиите, че може да изпуснат Русе и пращат тежката артилерия в рекламата. Националните медии, въпреки разпоредбите за представяне на предизборни кампании само в рамките на хрониките, няма как да не отразят обиколките на вътрешния министър, пък бил той и в отпуска.

Цветанов дава гръмки изказвания как Русе ще стане като Бургас, ако го управлява ГЕРБ. Е, дано е така. А да не е като Видин под управлението на ГЕРБ, който тъкмо преди седмици стана първата фалирала община в България.

Но за да бъде фарсът пълен, г-н Цветанов по време на агитацията из Русенско се ползваше с привилегиите на министър на вътрешните работи – коли на НСО, охрана от специализираните служби и пр. Улиците на населените места бяха отцепени в широк кръг около района, където се е спрял за срещи Цветанов. Забранен беше достъпът на „неудобни” елементи. Хората в изумление наблюдаваха лъскавите БМВ със сини лампи, които прехвърчаха от град на град и от село на село.

И в този момент възниква въпросът. В крайна сметка, с каква мисия е тук Цветанов? В каква роля? Като шеф на щаба да подкрепи кандидата на партията си в свободни разговори. Или като министър на вътрешните работи да стегне редиците и „да влее акъл” в главите на неправилно мислещите?

Имаме предположения, които се самонатрапват от наглото, арогантно и безочливо поведение на управляващите в целия изборен процес. Но сме уверени, че ако всички излязат и гласуват свободно, честните граждани в Русе ще победят!

29 октомври 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *