Юлиан Ангелов: Вярвам, че успяхме да оборим тезите на опозицията за вота на недоверие

Как управляващата коалиция ще се справи с вота на недоверие и проблема с водата, въздуха и боклука?

Това е темата на предаването „Точка на кипене“ по България 24  с гост Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО и депутат от ОП. Според него опозицията в лицето на БСП и ДПС представя неверни данни за кризата. Тя използва ситуацията главно за вътрешни цели преди конгресите на двете партии.

На въпроси на водещата Светослава Рудолф Юлиан Ангелов представи конкретна информация, почти неизвестна досега на широката публика, за свършеното досега от управляващите в сектора. Той определи обвинения министър на околната среда Нено Димов като изкупителна жертва, като изрази увереност, че неговата невинност ще се докаже.

С огорчение Юлиан Ангелов не скри, че ГЕРБ не са защитили министъра, а ударът срещу ВМРО е бил и политически. На въпроса дали ВМРО ще се вслуша в искането на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ управляващите „да вземат мерки за кризата на базата на програмата на ДПС за ускорено развитие на страната“ Юлиан Ангелов отговори:

Аз съм сигурен, че те разбират от тази сфера. Все пак най-скъпо платеният хидроинженер в България е почетният им председател...

Ние, като управляващи, вярвам, че успяхме да оборим тезите на опозицията за вота на недоверие. Фактите, които и колегите изнесоха, по време на дебата за вота показаха, че през последните три години са свършени доста неща за това България да има по-добро водоснабдяване, пречистване на отпадъчни води, направени са доста проекти за намаляване на замърсяването на въздуха, нови депа за депониране на отпадъци, сепариращи инсталации, заяви той и допълни:

Ясно ни е, че това не е достатъчно, но все пак проблемите в сектора са трупани от десетилетия, даже още от време на тоталитарния режим. И заради това свършеното в тези три години не е никак малко. Въпросът е защо предходни правителства, включително доминирани от сегашната опозиция, не са направили тези неща.

Истината е, че нито БСП, нито ДПС са готови за избори. Ясно е, че вотът няма да мине. Те само разиграват цирк. Правят го, за да решат вътрешнопартийни проблеми. И на двете партии им предстоят конгреси. Особено силна е вътрешната опозиция в БСП и с оглед предстоящия им форум Корнелия Нинова цели да натрупа дивиденти, посочи народният представител.

Не виждам капацитет в БСП да решат проблемите в сектора, ако те са управляващи. Да не говорим, че изглежда, че те вече се договарят с ДПС за следващо управление на страната. Един вид пак ще видим управление на БСП и ДПС, каквото хората изгониха с камъни. Те не са алтернативата, заяви Ангелов и каза още:

Не казвам, че настоящото управление, в което и ние от ВМРО участваме, е най-добро, но за добро или за лошо няма друга алтернатива в момента. Всеки прави грешки, но управлението на БСП-ДПС прави най-огромните.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *