Над 20 предложения в проектобюджета на Община Враца за 2019 г. са внесли съветниците от групата на ВМРО. Патриотите искат повече пари за култура и имат конкретни предложения в сферите: обществен ред и сигурност; спорт; младежки дейности и други. Един от акцентите в предложенията е да се стимулира раждаемостта, но не на всяка цена, а отговорното родителство.

Ние трябва да помагаме на отговорното родителство на тези, които искат да възпитават децата си, да им дадат образование, да ги учат, да растат едни нормални граждани на нашата община и на нашата държава, каза общинският съветник от врачанската структура на ВМРО Марин Цветков за ТВ „Римекс“.

Патриотите са категорични, че нямат конфликт с българите от циганския етнос, но всички граждани трябва да отговарят на критерии, за да получават  пари от държавата.

Според ВМРО, средствата, с които се подпомагат семействата на новородените, са с 10 хил. повече от миналата година. Правят и следните изчисления - средно аритметично ако разделим тези 100 хил. лева (колкото са заложени) на 300, какво получаваме? Че се борим за 333 деца. Ние трябва да помагаме на отговорното родителство, категоричен бе общинският съветник.

От ВМРО ще предложат промяна в правилника за реда и условията за отпускане на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на Община Враца.

Ще има и образователен ценз, защото точно по този начин ние ще може да стимулираме нормалната раждаемост. Младите хора да останат тук в града ни. За новородено дете, на което и двамата родители са с висше образование – 1500 лв. и ще спра до тук, защото ние не се борим за 100 000 лв. за 333 деца. В началото на годината данните са стряскащи за новородени деца в цяла България. Може би борбата с демографската криза трябва да е и водеща тема и за правителството, и за всяка една община, завърши Марин Цветков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *