ВМРО има готовност за участие на предстоящите в края на октомври местни избори в седем от осемте общини на област Добрич. Това съобщи в интервю за радио „Добруджа“ народният представител Йордан Йорданов, който е областен председател на ВМРО - Добрич и член на Националния изпълнителен комитет на партията. Единствено в община Крушари предстои да бъде уточнено дали ВМРО ще се яви на изборите.

В 6 от общините войводите ще се явят самостоятелно – със свой кандидат за кмет и листа за общински съветници. В община Балчик ВМРО ще участва в коалиция с ГЕРБ. Там на последните избори ВМРО бе първа политическа сила. Затова се очаква кандидатът за кмет и водачът на листата на коалицията да бъде представител на партията.

„Общото във всички общини е, че търсим хора по формулата „местни, свестни и известни“. Заложили сме на много широко представяне на гражданската квота. Това беше и формулата на успеха на ВМРО на евроизборите“, заяви Йордан Йорданов.

Предстои местните структури на партията да утвърдят кандидатите за кметове и водачите на листи. Имената им в Добрич ще станат ясни на общинското събрание в края на следващата седмица. Йордан Йорданов обясни, че няма да се кандидатира за кмет, но ще бъде в листата за общински съветници на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *