Искрен Веселинов: Продължаваме да настояваме за промени, за да се спре паразитирането върху социалната система!

По време на разискването на питането на депутатите от ВМРО Искрен Веселинов и Александър Сиди към министъра на труда и социалната политика Деница Сачева относно фрагментирано законодателство в социалната политика Веселинов взе думата в реплика на депутат от БСП.

Ето какво каза заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов от трибуната в Народното събрание:

Не е въпроса какво сме правили последните три години, а какво сте правили Вие от БСП през последните тридесет. Тази социална система има дефекти и няма принос. Истината е, че се опитваме да решим проблема цялостно, не само през кръпки в закон.

Не може лице да получава камара помощи без никой да държи сметка колко взимат накрая на месец. Има хора, за които като теглят чертата е по-добре да не работят, а да висят социалната система.

Това е проблем, който поставяме последните петнадесет години. Мисля че сега има смелост в мнозинството да се промени това.

Да, може да вдигнем данъците три пъти и да раздаваме на всеки кой колкото иска. Но кой ще плаща? Това е извратено социално законодателство.

Припомняме, че Патриотите от ВМРО искат отмяна на ЗСУ. Кодексът трябва да обедини в един нормативен акт цялостната държавна политика в тази сфера, при условие че поставя семейството и децата като основна ценност на обществото.

От парламентарната трибуна Веселинов обвини БСП, че подстрекават хората на протест срещу ЗСУ, но същевременно на комисия гласувате против отлагането му. Явно колкото по-гръмко изричате една лъжа, си вярате, че тя е истина. Няма по-лъжлива и лицемерна партия от Вас, заява той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *