Затова ВМРО категорично ще защитава приемането на Концепцията на Каракачанов за маргинализираните общности

В първото си интервю като народен представител за предаването „Точка на кипене“ по НТ България 24 депутатът от ВМРО Стоян Божинов, който влезе на мястото на новия кмет на Сандански Атанас Стоянов, обясни позициите на партията по най-спорните актуални проблеми - циганизацията, зелената сделка на ЕС, доброволните отряди, старите водопроводи и идеята за новия ВИК холдинг, защо ВМРО подкрепя малките и средни предприятия срещу СЕТА. По повечето от тези въпроси ВМРО среща мълчаливата съпротива на ГЕРБ.

Относно Концепцията на Каракачанов, която е внесена в МС още през юли 2019 г., Божинов обясни, че части от нея се приемат като законодателни предложения на патриотите в парламента. Концепцията обаче трябва да бъде приета изцяло от кабинета, категоричен е депутатът, за да стане основополагащ документ.

Учудващо е, че нашите партньори от ГЕРБ не стигат до края с приемането на Концепцията, а трябва, защото циганизацията не е вече само в гетата, а излиза от там, обясни Стон Божинов.

Той сподели, че вече българите се чувстват дискриминирани от държавата, тъй като права се дават само на едно малцинство, което не се социализира, не работи, не учи.

Затова и от ВМРО са настоявали за обвързването на социалните плащания с образованието.

По отношение на доходите и увеличението на минималната пенсия до 250 лв. новият депутат посочи, че до приемането на това се е стигнало с цената на много жертви от страна на ВМРО. Той е категоричен, че патриотите ще продължават да отстояват воденето на политика в посока на повишаването на доходите на българите и заяви, че тяхна заветна цел е достигане на 300 лв. за минималната пенсия до края на мандата.

Стоян Божинов подчерта, че при гласуването на бюджета точно най-големите критици от БСП не са подкрепили предложението за увеличение на минималната пенсия на 250 лв.

Депутатът от ВМРО обясни и за предложението за закон за възрастните хора, което е внесено в парламента. То цели да бъдат определени плащания именно към пенсионерите с най-ниски доходи, за да достигнат те поне линията на бедност.

По отношение на предложението за доброволни отряди народният представител обясни, че то е залегнало в подписаното от ГЕРБ и Обединени патриоти споразумение за управление, затова и смята, че няма как да не бъде прието.

Той разкри пред водещата Светослава Рудолф какво се промени, какво не и защо в родния му Петрич и Благоевградска област след изборите. Според него всички институции - президентството, парламентът и правителството трябва да работят заедно.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *