Проф. Проданов: За надеждна охраната на затворите са необходими техника и още 700 служители

За надеждната охрана на местата за лишаване от свобода, е нужен един разумен баланс между хора и техника. За съжаление, ние в момента имаме дефицит и от хора, и от техника, каза в „Здравей, България“ по НОВА проф. Николай Проданов – заместник-министър на правосъдието от квотата на ВМРО. Под негов контрол е дирекция „Изпълнение на наказанията“ към министерството на правосъдието.

Професорът изчисли, че за да бъде надеждна охраната на цялата затворническа система, са необходими още 700 служители.

Заместник-министърът не смята, че ще избягат още затворници. По думите му комисия се опитва да уточни всички детайли по бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев. Има нов началник на затвора и се провеждат редица мероприятия, за да се избегне бягство на други затворници. А самият затвор, който се намира в центъра на столицата, разполага с два входа, като охраната на товарния вход е различна от тази на главния вход.

Той коментира и версията служител на затвора да е помогнал при бягството на Пелов и Колев.

Единият вариант е действително да има служител, който да е помогнал за бягството. Но има и варианти без помощта на служител да е вкарано оръжието, допълни проф. Николай Проданов. И похвали служителите на затвора, които са реагирали адекватно при създалата се кризисна ситуация при бягството на затворниците.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *