Д-р Султанка Петрова е кандидат за народен представители от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, втора в листата за 24 многомандатен избирателен район - София.
Тя е председател на Националната женска организация на ВМРО и член на ръководството на партията. Народен представител в 43-тото Народно събрание, член на постоянните комисии по здравеопазване и по земеделие и храни. Автор е на 3 законопроекта и съвносител на още 32, участва в предложения за промяна между първо и второ четене на 28 закона. В парламентарния контрол е отправила 24 питания към ресорни министри.
По предложение на д-р Султанка Петрова парламентът прие решение за извършване на пълен одит на Държавната агенция за закрила на детето заради процеса по деинституционализация.
Тя е един от най-дейните депутати. Активно работи по проблемите на правата на децата, възрастните и хората с увреждания. Предложи създаването на специална единна държавна агенция, която да е отговорна за този сектор. Петрова е на мнение, че държавата трябва да бъде ревностен защитник на правата на най-онеправданите групи в българското общество.
Лично се ангажира и съдейства за разрешаване на казуси с нарушени детски права. Занимава се с благотворителност и редовно чрез изявите си в медии насочва вниманието на гражданите към обществено значими случаи.
Д-р Султанка Петрова провежда приемен ден за граждани всяка седмица, като пред нея проблемите си са поставили стотици граждани от страната и София.
За да подкрепите „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ на изборите на 26 март 2017 г. гласувайте с № 17 в бюлетината, а за да подкрепите кандидата за народен представител в 24 МИР – София д-р Султанка Петрова, гласувайте за нея с преференция 2.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *