Милен Михов: Не приемам, че град като Стара Загора може да раздели българските граждани, той е образец на единство и просперитет

На вчерашно заседание на комисията по отбрана към НС Стара Загора беше избран за „Град на бойната слава“, вносител на предложението е доц. д-р Милен Михов.

Ако някой от ДПС е разбрал, че предложението води към разделение, то явно има грешка в комуникацията, сподели депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ доц. д-р Милен Михов в „Канал 3 на живот от НС“.

Достатъчно е да погледнеш учебниците по история, за да видиш с какво е свързан Стара Загора. Знаем от историята, че боевете са известни с боевете за Самарското знаме. Съвременната българска държава показва, че въпреки различното вероизповедание хората имат обща съдба, така че няма никакво разделение. И не приемам, че град като Стара Загора може да раздели българските граждани, той е образец на единство и просперитет, категоричен бе Михов.

Проблемът с изхранването на армията е в законодателния регламент, в реалната конкуренция и стремеж да се постигне сделка, която е доста значима. Министър Каракачанов каза, че изхранването на армията струва е над 30 млн. годишно. И вече 3 години действа приетият регламент, в който се казва, че е храната може да бъде факт само чрез обществена поръчка с една фирма. А всъщност с тази фирма в момент се водят дела, които блокират възможностите и създават всъщност пречки за изхранването на армията. Ето защо Красимир Каракачанов повдигна този проблем пред комисията за отбрана към НС, за да се търсят промени в законодателството. И изтъкна че може начинът на изхранване да бъде разделен на различни лотове или на регионален принцип, обясни пред камерата на Канал 3 депутатът.

Процедурата за избор на доставчик за изхранване започва 2015 г. и има дълга законодателна сага. Каракачанов е издал заповед и е прекратена тази процедура. И това ще бъде обжалвано и отново да бъде завъртяна тази сага за една година. Имено това са законни средства, чрез които фирмите се опитват да спечелят поръчките, обясни доцентът.

Г-н Каракачанов докладва това, което беше известно на публиката чрез медиите – правителството гарантира средства за ремонта на МиГ-29 и СУ-25, което е правилната стъпка към възстановяването на военно-въздушните сили. Политиката на МО е правилната до придобиване на нови въоръжения, сподели Милен Михов.

За финал доц. Михов каза, че не се съгласява с критичния тон на опозицията относно бюджета. Няма да изреждам факти и цифри, но ще спомена за капиталови разходи, а именно увеличение със 100%, както и разходите за издръжка също са се увеличили. Министерство на отбраната и сухопътните войски работят по други проекти за модернизиране. В правилната посока се движат нещата – към поддържане и модернизиране на нашите бойни средства.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *