Милен Михов: Страната ни има нужда от промяна на военната политика

Оптимист съм и мисля, че ще се стигне до решение на въпросите за постигане на правителство, категоричен бе доц. Милен Михов, народен представител от Обединените патриоти и заместник-председател на ВМРО, в предаването „Денят ON AIR“ на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че Патриотите застават твърдо зад решението си и могат да участват в управлението на държавата заедно с ГЕРБ.

Достигнахме до един програмен материал от 21 страници, в които бяха посочени основните акценти и политики. Следващият ход е сформирането на една подробна управленска програма със срокове, с конкретни стъпки за реализирането на тези политики и търсенето на политически отговорните лица, които трябва да ги изпълнят. Това трябва да се случи в следващите четири години, заяви доц. Михов.

Относно преговорите за пенсионните реформи депутатът подчерта, че за първи път през последните 20 години, е променено закостенялото отношение към доходите.

Оспоримо е твърдението, че  увеличаването на пенсиите ще доведе до наливане на социални фондове, които нямат значение за реалната икономика, заяви той и допълни, че според Патриотите това увеличава възможностите за подобрение, а това от своя страна води и до увеличаване на възможностите на вътрешния пазар на страната.

Милен Михов спомена още, че страната ни има нужда от промяна на военната политика, в която задължителната военна служба да бъде един от елементите на тази реформа. Той е на мнение, че армията не може да изпълни конституционните си задължения и не може да гарантира суверенитета и териториалната цялост на страната ни.

Трябва да търсим нови пътища за развитие на въоръжените сили, нова военна политика, трябва да се търсят възможности за стимулиране на доброволната военна служба, каза заместник-председателят на ВМРО.

По думите му България в момента не може да се изправи пред предизвикателствата на драматично усложнилата се международна обстановка.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *