Район „Триадица“ е много специфичен, защото тръгва от бул. „Витоша“, минава през т.нар. идеален център около НДК, след това стига към кв. „Гоце Делчев“, „Стрелбище“, „Иван Вазов“, към „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“. Това, което основно залегна в програма на ВМРО в следващия мандат на СОС, е по-адекватно делегиране на бюджетите към проблемите на кварталите. Например в район „Триадица“ не смятам, че е редно толкова много да се акцентира около централния район и НДК, където нещата са добре.

Това каза кандидатът за кмет на район „Триадица“, излъчен от ВМРО – Българско национално движение Любомир Милошев в предаването „Хоризонт“ по БНР. Може да го подкрепите с № 34 в бюлетината.

Това, което искам да се промени, е повече средства в самите квартали. Не се инвестира достатъчно по вътрешнокварталните улици. Районът е един от тези, в които има реална средна класа. Според данни от 2015 г. около 80% от живущите в „Триадица“ са хора между 25-40 г., тоест трябва по-адекватна политика. Има млади хора и семейства, които са затруднени да се придвижват по улиците, категоричен бе Милошев.

Любомир Милошев очерта и друг проблем - има само четири спортни площадки за масов спорт, които са били изградени през 2008 г., след това е спряла поддръжката им. Няма я средата, където младите хора упражняват масов спорт в „Триадица“ и трябва да ходят на частни площадки и да си плащат.

По думите му липсата на канализацията в „Манастирски ливади“ е класически пример за това как в едни ливади, едно тресавище изникнаха блокове и сгради, без да има нужната инфраструктура. И сега се налага СО да тича след проблема. Така че който и да е кметът, надявам се да съм аз, ще трябва сериозно да се заеме с решаването на този проблем, каза Милошев.

Той се съгласи, че не е нужно повишение на данъците. Как може да накараме хората да плащат по-високи данъци, когато средствата им не се делегират към тях и проблемите с инфраструктурата по кварталите не се решава, категоричен бе кандидатът за кмет на район „Триадица“.

За да се намали корупцията, трябва да има строг контрол на първо място. В България по темата корупция виждаме, че се създават комисии за контрол на контрола, за ремонт на ремонта – все не се решават проблемите. Истината е, че ако ние като общество нямаме консенсус, че корупцията ни пречи да се развиваме, то нищо няма да се промени и със сто нови комисии, заяви Милошев.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *