Красимир Каракачанов: Като държава не може да си позволим циганите да не са интегрирани

След 25 години циганска интеграция в България циганското население не само не е интегрирано, а става все по-дезинтегрирано. За да бъдем обективни, трябва да отбележим, че част от тези наши съграждани живеят по съвсем нормален начин - имат две-три деца, изпращат ги на училище, работят и не се издържат със социални помощи, живеят в нормални жилища, стараят се да се интегрират сами.

Това каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в началото на коментара си за концепцията на партията за циганската интеграция.

Минимум половината от това население живее в един различен свят. И още по-лошо - благодарение на измислени правозащитници, които им втълпяват, че имат само права и всичко останало няма значение, тези хора повярваха, че могат да правят каквото искат в държавата - тоест могат да не си пращат децата на училище, могат да си пращат децата на магистралата да проституират, да крадат, да просят, могат да не ги възпитават, могат да влязат в двора ти и да ти откраднат собствеността, могат да те пребият или изнасилят. Тази част от циганското население трябва да бъде вкарана в пътя, категоричен беше вицепремиерът.

По думите му, независимо от различните реакции срещу предложенията на ВМРО, нямаме друг път като държава.

Една част от циганите, взимайки помощи с измислени документи, нямат никакъв интерес да работят, те лъжат държавата. Докога държавата ще стимулира тези хора? Е, не може повече да ги стимулира! Не може като държава да си позволим това да продължава, заяви Каракачанов.

Той обясни, че е държавна политика да си стимулира раждаемостта в нормалните семейства, а не в гетата.

Вицепремиерът изрази искрено възмущение от думите на един представител на циганската общност, казани в национален ефир, по отношение на българите „Ще Ви направим за пет минути на лютеница“. Вижте само какво е съзнанието на тези хора, облъчвани от разни уж правозащитни организации. Мислят, че могат да правят каквото си искат, че животът на останалите зависи от тяхното добро настроение! Ние сме правова държава. Това не може да продължи да се случва. Подобни хора трябва не да ги пускат по телевизията, а на обекта, за да си изкарват с труд прехраната, категоричен беше Каракачанов.

Трите партии от коалицията на Обединени патриоти да се явят заедно на предстоящите евроизбори, това отговори Красимир Каракачанов на въпрос относно предстоящия евровот.

Той коментира, че от сформирането на коалицията Обединени патриоти никога не си е позволявал да коментира или критикува публично негови колеги. Нещата трябва да си ги решаваме помежду си и ако искаме да няма подобни въпрос „ще ни има ли, или не“, на предстоящите евроизбори да се явим и трите партии заедно, призова вицепремиерът.

Той ясно заяви, че запазването на коалицията зависи от здравия разум на хората вътре в нея.

На въпрос какво се случва със синята каска, Каракачанов се пошегува, че винаги е искал да бъде синя каска, но я е подарил на премиера Бойко Борисов.


Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *