Богданов: Гета има в почти всички големи градове на България и обезбългаряването на малките населени места е факт

Пореден неприятен инцидент в най-голямата циганска махала в България – „Столипиново“ в Пловдив, последваха и подобни действия в Асеновград. Това е въпрос на сбърканата интеграция, на която сме свидетели през последните 30 години. Някакви пари се изливат за интеграцията на тази общност, но резултат не виждаме. Напротив, свидетели сме на едно все по-дезинтегрирано циганско малцинство, все по-богати цигански барони, ширещо се чувство за безнаказаност.

Това заяви в предаването „Европа сутрин“ на ТВ Европа Красимир Богданов от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“.

Тези гета вече са съпътстващи почти всички големи градове на България и обезбългаряването на малките населени места е факт. Това е може би един от най-големите проблеми, наред с демографката криза, в която се намираме, продължи Богданов.

До момента сериозни стъпки за разрешаването на този проблем не са направени. Да, има стратегия, има различни планове, но те не носят очаквания резултат. Децата не ходят на училище масово. Тези гета са източник на напрежение, престъпност, проституция, разпространение на наркотици и тогава когато държавата, в лицето на г-н Каракачанов, реши да си влезе в ролята да въдвори ред в тези места, които реално са държава в държавата, излизат представители на различни цигански организации и казват, ама този министър нямал право да маха нашата махала. Тази  махала не е Вашата. Вицепремиер по сигурността и обществения ред, не само че има право да влиза в гетата, но е и негово задължение да бъде там, да бъде сред хората и да се запознае на място с всички проблеми, които съществуват, категоричен бе народният представител.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *