Красимир Богданов: Най-страшният проблем на Враца е демографският и се решава чрез образование

Просперитет, сигурност и повече патриотизъм в града на Ботев, когато патриотът поеме управлението на общината

Враца като неразделна част от северозападния регион - най-бедната част от ЕС, има сериозни проблеми с безработицата, социалната политика, ниските доходи, но най-вече това е демографската катастрофа.

Това заяви в ефира на БНТ Красимир Богданов – кандидат за кмет на община Враца, издигнат от ВМРО и подкрепен от още много партии. Той е с номер 34 в интегралната бюлетина на местните избори във Враца.

Повече от 2 хиляди души напускат ежегодно община Враца и това е най-страшният проблем, очерта той.

Кандидат-кметът е категоричен, че незабавно трябва да се започне с мерки за разрешаване на  демографския въпрос и изброи как ще се случи това - насърчаване на местните фирми. Няма как да се провежда демографска политика, ако няма работни места за хората. Богданов посочи и друг проблем, че средствата , постъпващи в община Враца, не остават за ползване от нея.

И като народен представител той работи за засилване на възможностите за добро образование на територията на Враца, за да има подготвени работни кадри при инвеститорски интерес.  В миналото имахме традиции по отношение на професионалното образование, посочи той.  

Богданов се обяви за изключително премерена политика в сферата на образованието, защото иначе има отлив на деца и родители, които не намират своето място за реализация и напускат населеното място. Политиката трябва да е насочена така, че да гради кадри и да дава шанс на младите да се образоват и реализират там, където са родени, категоричен е Красимир Богданов.

Относно инфрастурктурните въпроси Богданов изрази увереност, че всички депутати от региона работят за подобряването на условията. Едно от нещата, които той открои е отварянето на пътя Мездра - Ботевград и превръщането му в скоростен и двулентов.  Той не приема, че напоследък кметовете са започнали да се държат като ръководители на строителни обекти, защото те трябва да имат цялостната визия за развитие на града –което минава през планиране на жилищни комплекси, обществени сгради, паркова. Кметът не трябва да реди плочки и да се снима до камионите, които наливат асфалт, каза Богданов.

Друг аспект, в който той ще работи като кмет, е да търси сътрудничество между Северозапада със съседни райони, които са в други държави.

Мога да бъда по-добрият кмет на Враца и да осигуря просперитет, сигурност и повече патриотизъм в нашата община, заяви кандидатът на ВМРО - Българско национално движение за кмет Красимир Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *