Красимир Богданов: Заради ниския стандарт на живот ДПС може да превърне Северозапада в своя крепост

Трябва да бъде преодолян големият дисбаланс между Северозапада и другите региони в България.

Това заяви врачанският депутат от ВМРО Красимир Богданов в предаването „В мрежата“ по България 24.

Този хубав български край трябва да бъде възроден, който преди време беше един от най-богатите с много заети в различни видове дейности. За съжаление в последните 30 години северозападните райони в България започнаха да изостават сериозно от други райони. Има и обективни причини, но има и грешки, коментира той и даде пример със затварянето на предприятия като „Химко – Враца“. То беше едно от най-големите в света торово предприятие, вече не съществува, което пък доведе постепенно до упадък на икономиката, допълни Богданов.

Народният представител изрази надеждата, че ще бъдат преодолени срещаните трудности в опитите да бъде възроден районът. Надявам се с времето и с усилията на държавата и на местната власт, с помощта и на нас, като народнит представители, да бъде преодолян този голям дисбаланс между Северозапада и други краища на България, посочи той.

Богданов коментира и добрия изборен резултат на евроизборите за Движението за права и свободи в този регион. Във Врачанско нито има турци, нито има голям процент цигани, но се говори, че това е станало с купени гласове на българи:

За мен няма съмнение какъв е начинът, по който ДПС печели гласове електорат в тези краища на България. Досега винаги са се възползвали от манипулативни и нечестни прийоми. Самият аз съм свидетел в годините назад как тълпи от хора – представители на циганския етнос, се редят пред офиса на ДПС във Враца и чакат нещо си… То е ясно какво.

Красимир Богданов информира, че е подавал по повода редица сигнали и до МВР и до Районната избирателна комисия, но до сериозни последствия за ДПС не се е стигало.

Всяка партия в България има право да развива своята дейност, но съгласно Конституцията и законите в държавата. Не може да се работи по подобен начин. Купуването на гласове е престъпление, но явно държавата не обръща достатъчно внимание на такива случаи, коментира той.

Според него, изхождайки от резултатите на последните евроизбори, нещата са дори по-тревожни – ДПС прави опит да превърне Северозападна България в своя крепост. Предвид ниския стандарт на живот в региона Движението се опитва да превърне района в свой източник на гласове, заяви народният представител от ВМРО.

Купуването на гласове обезсмисля работата на политически формации, които по честен и нормален начин – чрез идейно убеждение, се опитват да печелят своите привърженици, посочи още той.

Мнението му е, че висока избирателна активност, ще намали влиянието на купения вот. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *