Карлос Контрера: Проблемът на „Сердика“ е като в цяла София - липсата на сигурност

Район „Сердика" е специфичен. Проблемът му е характерен за цяла София - сигурността. Свързано е с незаконните цигански гета на „Градините“ в „Орландовци“, в „Бенковски“. Гетата замърсяват, а обитателите им тормозят хората в съседство.

Това заяви в ефира на БНТ Карлос Контрера, кандидат на ВМРО – Българско национално движение за кмет на район „Средец“ в София с номер 34 в бюлетината.

Той открои като важно за решаване на проблема със сигурността видеонаблюдението. По думите му трябва да бъдат поставени камери - те ще имат превантивен характер. Тук говоря и за проблемите с трафика, могат да бъдат решени, обясни кандидатът. 

Карлос Контрера заяви, че трябва да се попълни и щатът за Общинска полиция. Работата е тежка и трудна. Нашето предложение е Общината да обезпечава с преференциални цени с общински жилища кадри като полицаите, медицински сестри, шофьорите в градския шофьор. Също така имаме предложение да се приемат децата им с предимство в детските градини, обясни той.

Контрера е категоричен, че София е пълна с тарикати, които си мислят, че са над всички останали. Паркират неправилно и в зелени площи и тук Общинска полиция може да помага на СДВР, смята той.

Градът има нужда от много повече конкретика, а настоящата кампания се превърна в замеряне на тези, каза още Контрера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *