Първият утвърден кандидат на ВМРО за кмет на община в област Добрич е Елена Балтаджиева в Каварна. Това съобщи за медийна група „Добруджа“ народният представител Йордан Йорданов - областен председател на ВМРО - Добрич и член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – най-висшия орган на партията.

Елена Балтаджиева ще бъде и водач на листата на войводите в Община Каварна. Тя е на 44 години, висшист, семейна, с 2 деца.

„Елена Балтаджиева е изключителен професионалист, експерт с дългогодишен опит в администрацията, 8 години е била началник на отдел „Евроинтеграция“ в Община Каварна и е основна заслуга за привличането на средства по различни европейски програми, а през настоящия мандат е заместник-кмет на Община Тутракан“, отбеляза Йордан Йорданов.

Тя е от гражданската квота и никога не е членувала в политическа партия.

„Не деля хората по политически пристрастия, мога да работя с всички, които могат да са полезни за развитието на общината“, заяви Елена Балтаджиева.

„Приех поканата на ВМРО да съм техен кандидат, защото смятам, че патриотизмът е кауза, която е много важна за съхраняване на българското и българщината. Убедена съм, че ВМРО отстоява принципните си позиции и не обслужва икономически лобита и нечий интереси. Кандидатирам се за кмет, защото смятам, че с натрупания практически опит в областта на усвояването на средства и администрацията, ще бъда много полезна за развитието на родния ми край“, сподели кандидатът за кмет на ВМРО за Община Каварна.

Един от основните й приоритети в управлението ще бъде развитието на туризма и всички дейности, които са свързани с него. Тя ще наблегне на редовен текущ контрол на почистването на общинските площи, рехабилитация на парковите пространства в града и селата, създаване на работни места и привличане на инвестиции, както и на патриотичното възпитание на младите хора.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *