Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ заяви позиции по следните теми:

Кандидатурата на Сидеров за кмет на София

Илиана Беновска покани Карлос Контрера в студиото и го представи като младата надежда, но вече утвърден политик в централното ръководство на ВМРО. Първият ѝ въпрос към него бе във връзка с това, че Волен Сидеров ще се кандидатира за кмет на София и тя попита като общински съветник от ВМРО в СОС как му изглежда тази хипотеза?

Той отговори, че това е негово право като председател на политическа партия и това е негово морално право, но самият той сподели, че е леко объркан от разнопосочните сигнали, които са дадени. Карлос Контрера припомни, че преди няколко дни от Дряново са обявили, че партия „Атака“ в София ще подкрепи Йорданка Фандъкова, но след това се е оказало, че това не е съвсем така. Логическите нишки ми се губят, допълни гостът и каза, че така или иначе кампанията ще бъде интересна не само заради двете дами, които в момента са фаворизирани като кандидати, но и с оглед на т.нар. предкампания, която не е започнала особено добре по негово мнение.

Кандидатурата на ВМРО за местните избори

Беновска повтори коментара си от началото на предаването, че лидерите на партиите от „Обединени патриоти“ – Каракачанов, Сидеров и Симеонов са започнали като орел, рак и щука, но в момента сякаш са като тримата братя и златната ябълка и като че ли Волен Сидеров е хванал златната ябълка на победата в София и я разнася. Водещата попита Контрера какво очаква и дали той ще увлече хората и ще бъде събитие.

Контрера каза, че този въпрос трябва да попита самия Сидеров, а иначе ВМРО се явява на изборите самостоятелно и на 21 септември ще стане ясно кой ще е техният кандидат за кмет на София.

Карлос Контрера отказа да спекулира относно кой точно ще бъде той и не потвърди, нито отрече дали предположението на водещата, че ще е Ангел Джамбазки е вярно.

Тогава работата става лоша за София. Двама силни мъже – Волен Сидеров и Ангел Джамбазки от две уж съюзнически партии в коалицията и две красиви умни и успели жени от две полюсни партии – ГЕРБ и БСП, Фандъкова и Мая Манолова, каза Беновска, а гостът ѝ заяви, че балотажът не е задължително да бъде между две жени, каквато теза се прокарва. Карлос Контрера не смята, че това кой ще събере повече избиратели трябва да бъде предмет на гадаене в студиата, а водещата категорично отрече те да гадаят, защото не са врачки, а тя пита много отговорно.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *