Има много неща, които имат нужда да бъдат решени чрез референдум, въпросът е дали има политическа воля. Вчера имах интересна среща в район „Панчарево“, която беше относно разширяването на гробищния парк в село Бистрица. Там населението е разделено – този въпрос очевидно представлява огромен интерес за населеното място. И според мен това, което предлага ВМРО в случая, ето такива въпроси да се предоставят за решение на местната общност.

Това каза в предаването „Седмицата“ по Дарик радио кандидатът за общински съветник и член на Националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера.

Най-важният проект за София според мен е „Топлофикация“, защото дружеството е в много тежко състояние. Над 1/3 се отоплява, благодарение на тях и няма как да го оставим този въпрос нерешен, отговори Контрера на въпрос на Кирил Вълчев относно най-важния проект според него.  

За мен е важно да има обособяване на две индустриални зони – в кв. „Кремиковци“ и в кв. „Доброславци“. Като за Кремиковци трябва да е индустриално, същевременно технологична зона, свързана с производства, като не замърсява въздуха. Другата зона около Доброславци би могла да бъде истинската технологична зона за развойна дейност. В Европа има тенденция големите компании да се вместват на изток, тоест към нас, което значи, че ние може да се сдобием с работещи икономични зони и да дойдат чужди инвеститори, което значи доходи и заетост, заяви Карлос Контрера.

На въпросът какво трябва да се предприеме от страна на Столична община, за да се раждат повече деца Контрера отговори:

Ние от ВМРО внесена в началото на година програма за финансиране на образованата раждаемост, която предвижда еднократна помощ при раждане. Докладът не беше гледан, по конюнктурни съображения. Така или иначе ще го внесем и в следващия мандат, защото това е начин, чрез който Столична община може да покаже отношение към младите образовани родители. Също така имаме и ресурса детските градини в София да са безплатни, защото таксите от детски градини и ясли, които събираме са около 17 милиона лева. Има финансовата възможност – въпрос на политическа воля.

На въпрос на водещия дали има нужда от намаляване на броя на общинските съветници Контрера отвърна, че ако бъде намален броят, ще намалее и представителността на столичани. За мен това не е разумно. Вълчев го попита дали не е редно общинският съветник да не взима пари, от своя страна кандидатът за общински съветник Карлос Контрера сподели, че в крайна сметка всеки труд се заплаща. По-скоро гражданите трябва да държат сметка кой, каква работа върши в СОС и комисиите, защото има колеги (без да бъда груб), които изпълняват ролята на натискачи на бутони.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *