Каракачанов: Част от протестиращите за Пирин лъжат

Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван, подчерта вицепремиерът

Коментар на Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по сигурността и министър на отбраната за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия

Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк „Пирин“, откровено лъжат. Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той коментира решението на правителството, с което се даде зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт над Банско и протестите, които последваха след това „за“ и „против“ това решение.

Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван. Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два, заяви Каракачанов.

На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една група да говорят от тяхно име и „да се грижат за техните интереси“, каза още той.

На хората в района на Банско им писна. И тъй като години наред не са чувани и тъй като години наред тези от жълтите павета могат да организират протести и да изнудват правителството. Хората от област Благоевград решиха да покажат, че и те имат същите права, плащат същите данъци, заяви Каракачанов.

За разлика от София в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: „Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин“, добави той.

Вицепремиерът коментира и последното показно убийство в София.

Каракачанов съобщи, че информацията, че убитият бизнесмен Петър Христов е сътрудничил за разкриването на организирана престъпна група, е изтекла в публичното пространство от бивш служител на МВР. Едва ли тази информация е изтекла нарочно, просто е имало абсолютно непрофесионално отношение към този въпрос, коментира той. 

Според Каракачанов не е случайно, че Петър Христов е убит точно в началото на българското председателство на ЕС. Престъпният контингент има интерес да дискредитира държавата точно в момент, когато фокусът на внимание е към България, смята той.

Всеки смята, че когато има европредседателство, че когато има чужди медии, правителството ще кляка. Аз мисля, че не е така и не трябва да кляка, подчерта той. 

Каракачанов коментира и новите проблеми с оградата по границата:

Да се казва, че оградата е неефективна е несериозно. Каквито и ефектни снимки да си прави Елена Йончева е прекрасно. Но кой е виновен, че има природни бедствия. Това, че се е свлякла за 5 метра, не е нещо непоправимо. Дори и Берлинската стена имаше начин да бъде подкопавана, оградата между Палестина и Израел също има начин да бъде преодоляна. Тук може да има свлачище, наводнение, тези 5 метра може да бъдат лесно ремонтирани. Въпросът е, че на България не се случи това, което се случи на Турция и Гърция.

Каракачанов заяви, че очевидно Йончева си е харесала оградата да е нейна тема и ѝ предложи да отиде да прави подобни снимки да направи и подобни снимки.

Лидерът на ВМРО бе категоричен, че трябва да имаме добри отношения със съседните страни, но да бъдат равнопоставени. Той допълни, че една страна не може да се меси по какъвто и да е начин във вътрешната политика на България, както е направила Турция.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *