Досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите. Ако подпишем договор със САЩ, ще лети с най-добрия боен самолет.

Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира поредната атака на президента Румен Радев за изтребителите. Каракачанов нарече това война на институциите. А от такава война полза няма никой, заяви военният министър. На атаката той отговори с въпроса – кое друго правителство вдигна заплатите на военнослужещите с 20%?  

Българската армия не е само авиацията, уточни той и напомни, че няма друго правителство, което е вдигало заплатите на военнослужещите с близо 20% - всяка година по 10%.  

Не помня да са предприемани такива мащабни проекти за възстановяване на съществуващата бойна техника. Българската авиация не е само новият самолет, тя е и съществуващите към момента изтребители, бомбардировачи и учебни самолети, хеликоптери и др. До момента за тях не бяха отделяни необходимите средства за поддръжка. Българската авиация е и онези транспортни летателни средства като Спартаните и Кугърите, които са закупувани преди 10-ина години – за тях също бяха отделени средства за тяхната изправност, обясни Каракачанов.

Министърът е категоричен, че за пръв път, откакто през 2008 г. е премахната задължителната казарма, за 2018 г. има повече постъпили в армията, отколкото напуснали.

Поредните нападки на президента той определи като война между институциите. Лично аз, дори когато съм бил в опозиция, не съм си позволявал никога да нападам институции, заяви Каракачанов.

Войната между институциите не е полезна нито за президентската институция, нито за парламентарната демокрация, нито за изпълнителната власт, заключи вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *