Красимир Каракачанов: Има корупция, но тя не е патент на Източна Европа

Опитват се да ни третират като държава трета категория, добави той

Предстои поредното учение. В него участват не само членки на ЕС и НАТО, но и други страни като Грузия. Миналата година бяха 30 учения. Сега ще се обучаваме с армията на САЩ. Много вероятно е пак да се създаде паника сред населението, но САЩ са наш съюзник. Няма нищо необичайно, никой не се готви за война, просто армията се подготвя, както всяка година.

Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 Красимир Каракачанов, вицепремиер по обществения ред и сигурността, министър на отбраната, лидер на ВМРО.

ДАНС са проверявали нещо и покрай един интерес са се появили и други неща, които впоследствие стават публично достояние. Излишно е да има война между институциите. Срещу президента може да се води разследване само в две посоки – държавна измяна и нарушение на конституцията, каза той.

„Балкантел“ е фирмата, в която между 2006-2008 г. или 2013 г. има договори за доставка на оборудване на летищата. Бизнесмен на име Тунчев стои зад нея. Въоръжените сили правят заявка за оборудване, прави се конкурс в специализираните дирекции на Министерство на отбраната. Радев е бил зам.-началник на ВВС по онова време. Как са получили тези записи, той обяснява, че не е повод да бъде подслушван президента, а СРС-тата са били заради други. Димитър Георгиев дори не е протеже на Радев, беше военно аташе в САЩ, сподели министърът. 

Комуникирам предимно с аташетата при отбраната на САЩ, посланик Мустафа е много активна. САЩ оценява ролята България като фактор, който налага политика на ред и сигурност на Западните Балкани. Това ги прави малко по-активни в отношенията с нас. Въпросът е защо други наши партньори в ЕС не са толкова активни, защо ни налагат пакета „Мобилност“, пакта за „Зелената енергия“, коментира Каракачанов.

Опитват се да ни третират като държава трета категория. Не може Франция, нищо, че е по-голяма, да има повече правомощия. Не може да ни налага пакета „Мобилност“. Той е в интереса на бизнеса в Западна Европа. А т.нар. зелена сделка, която пак се опитват да ни налагат, ще ощети голяма част от българските миньори и производители. Корупцията не е патент на Източна Европа, има я, но не бива всичко да се прехвърля насам, сподели той.

Красимир Каракачанов обясни, че е внесъл в МС Концепцията срещу циганизацията още преди евроизборите и е крайно време да се разгледа, защото темата е важна. Имаше обществено обсъждане. Аз настоявам да влезе още на следващото заседание, заяви той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *