Тази година беше изпълнена с много усилия, имаше и два вида избори, на които ВМРО се представи блестящо и се доказа като фактор в политическия живот на България. Доказателство за това е, че имаме двама евродепутати, много избрани кметове и общински съвтници, които в сравнение с предишните местни избори са много повече. Това може би е най-важното за тази година и е символ на възхода на ВМРО.

Това каза пред Национална телевизия „България 24“ народният представител, съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов, отчитайки отминаващата 2019 година и работата на ВМРО.

По отношение на парламентарната година Веселинов сподели, че е била богата и с много ициативи.

Да започнем със сигурността, имаме пробив – за първи път благодарение на нас се заговори за разширение на неизбежната самоотбрана, комплекс от мерки срещу битовата циганска престъпност, като тук е редно да споменем и Концепцията за справяне с циганския проблем, която бе внесена от министъра на отбраната  и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Нека да напомня, че благодарение на промените в закона за социалните помощи имаме пряка връзка на получаваните пари с посещаването на училище от децата на тези семейства, които са подпомагани. Както и задължение към трайно безработните да посещават курсове за преквалификация, да доказват интеграция в пазара на труда. Тази наша идея, че единствено чрез образование и труд може да се постигне интеграция - се реализира с всяка стъпка, категоричен бе Веселинов.

Съпредседателят на Обединени патриоти заяви, че трябва да се спомене и битката на патриотите относно закона за вероизповеданията, където не постигнаха успех и не надделяха, но пък осигуриха издръжка на българските свещеници. За пръв път БПЦ може да планира своята дейност.

Може да се говори много за постигнатото от ВМРО през тази година, но смятам, че еманацията е държавният бюджет, именно благодарение на ВМРО минималната пенсия се увеличи от 250 лв. на 300 лв. Другата важна стъпка беше осигуряването на парите за безплатни детски градини, което е първа стъпка за решаването на демографската криза, обясни депутатът.

Централна тема за ВМРО догодина ще бъде Концепцията за справяне с циганите. Тя е в застой в Министерски съвет, но ние прилагаме някои от предложенията в Народното събрание, заяви Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *