Разговорите с „България без цензура” са на основата на програмата на ВМРО. Мотивът за тях е политическата ситуация в държавата.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в сутрешния блок на БНТ. 

Ние имаме своята програма, която защитаваме последователно и ще продължим да го правим, обясни той .

Държавата трябва да бъде националносилна и социалносправедлива. В момента от една страна има голяма опозиционна партия, която доскоро беше на власт, а от друга – една абсолютно безпринципна коалиция, съставена от бивши комунисти, бивши „турски терористи“, подкрепени от трета партия, която имаше други заявки, коментира Джамбазки.

Това, което ме притеснява е, че времето си минава и нищо не се случва, докато политическите фантоми паразитират върху национализма, не скри възмущението си заместник-председателят на ВМРО.

Може би ние ще бъдем едни от малкото, които на тези евроизбори ще говорят за Европа - да се защитят правата на българите в Македония, а сънародниците ни в Сърбия да имат възможност за обучение на български език, да се обърне внимание на българите в Гърция, декларира той.

По повод напрежението в Пловдив преди дни по време на протест срещу исковете на Главното мюфтийство за придобиването собствеността на джамии и паметници на културата, Джамбазки заяви, че не мюсюлманите са виновни, а ДПС.

Протест срещу политически партии, централи, политически лидери – да, но храмове не трябва да бъдат заплашвани, категоричен бе Джамбазки.

Обмисляме създаването на нова група в Европарламента, която да представлява центристки партии на страните от Източния блок. Идваме да променим бъдещето. Искаме България да се развива и хората да водят достоен живот, коментира от своя страна заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *