Доц. Милен Михов: Добър ход е Ананиев да оглави Министерството на здравеопазването

Не се съмнявам в успеха на кабинета „Борисов 3“, заяви доц. Михов

Кирил Ананиев е доказано честен икономист, добър финансист, добър ход е да оглави Министерството на здравеопазването. Това каза в предаването „Денят на живо“ по Канал 3 доц. Милен Михов, заместник-председател на ВМРО и депутат от Обединените патриоти.

По думите му основните проблеми в сектор „Здравеопазване“ са правилното насочване на финансовите ресурси, честното контролиране на изразходването на средствата и търсенето на баланс между интересите на професионалната гилдия и гражданите.

Кирил Ананиев ще направи необходимите неща, за да се постави ред в този голям ресурс, какъвто е здравеопазването. Надявам се да не е предпоследният министър, допълни доц. Милен Михов.

Според него Бюджет 2018 ще направи терапия в образованието. 

Прави се голяма крачка, за да се докаже, че учителската професия е желана. Акцентът е насочен към учителството. Близо половината от българските учители в следващите години ще излязат в предпенсионна възраст и този демографски проблем трябва да се реши, заяви доц. Михов.

Задържането на децата в училище трябва да бъде постоянно действие на всички институции и министри. 500 милиона ще влязат в българското образование, не си спомням през последните години друго правителство да е отделило такива средства. Очаквам пълен мандат на кабинета „Борисов 3“, ако следва последователно и прилага програмата за управление, поясни народният представител.

Това правителство е много по-добро от предходните. Не се съмнявам в успеха на кабинета „Борисов 3“, каза още доц. Милен Михов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *