Доц. Милен Михов: Вредно е да се насажда чувство на обреченост сред обществото

Какви ще бъдат последиците от противопоставяне между президент и правителство?

Темата коментира заместник-председателят на ВМРО и депутат от ПГ „Обединени патриоти“ доц. д-р Милен Михов в „Темите“ по ТВ Европа.

Доверието е важно във взаимоотношението между хората. Но когато става дума за институции, измеренията са други – отговорностите на институциите пред хората, които са ни гласували доверие. Доверието го дава суверенът – българският народ. Така, както г-н Радев е получил достатъчно доверие от достатъчно български граждани, за да бъде президент, така и политическите сили в българския парламент са получили доверието на избирателите, коментира Михов.

Той напомни, че от парламентарната трибуна ПГ на Патриотите е изразила позицията си, че институциите трябва да се обединени и както е написано на сградата на парламента  - съединението прави силата.

Управлението на държавата е функция на много институции. Те не трябва да мислят еднакво, но трябва да действат заедно в името на общото управление, посочи Михов и заяви, че не вярва конфронтацията да достигне до там, че президента да спре да изпълнява конституционните си задължения.

Тези събития се случват във време, в което започна предизборната кампания за президентските избори през есента догодина. Със заявката, че сваля доверието от правителството, президентът вкара своята предизборна кампания в един нов етап, констатира народният представител.

Доц. Милен Михов каза, че не приема катастрофичните и апокалиптични оценки както от страна на президента, така и от страна на опозицията в лицето на Корнелия Нинова. Тези техни констатации ние не приемаме, а и те не са верни, заяви той.

Изключително вредно е да се насажда чувство на обреченост сред обществото, посочи Михов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *