Над 800 лева е средната заплата в Елин Пелин, по някои показатели заплатите ни са по-високи и от тези в София. Това посочи в „Офанзива с Любо Огнянов“ досегашният кмет и кандидат за нов кметски мандат в Елин Пелин доц. инж. д-р Ивайло Симеонов, издигнат и подкрепен от ВМРО за Местни избори 2019.

За протестите напоследък срещу завода за пластмаса, Ивайло Симеонов обясни, че става дума за предизборно плашило, създадено от опонентите му. И допълни:

Истината е, че е предизборно и последните седмици най-силно се заиграха със страховете на хората, което е най-страшно. Политическите опоненти можеха през последните месеци да влязат вътре в този завод за полимери, те не го направиха, а предпочетоха да създадат едно плашило за съгражданите ни.

Този завод може да преработва тези милиони тонове пластмаса, знаем, че около всяко населено място има сметища с хиляди, хиляди тонове.

Сметището в Горна Малина - другото предизборно плашило, преборихме се да спечелим кредит от почти 10 милиона лева за въпросното сметище, което е регионално, но кметът там, с близките си отношения с моята опозиция, затвори съоръжението, посочи Ивайло Симеонов.

Тези битки за власт създават кризи, заплашващи живота и здравето на хората. Но вчера имаме запис, че от Горна Малина се депонира боклук, което е много тежко нарушение на закона с една единствена цел - да нарушат моя авторитет и това, което съм градил през последните 4 години, категоричен бе Симеонов.

Аз не си играя с думи, а се обръщам към държавата и институциите. Писал съм лично и като кмет до всички възможни инстанции и към този момент резултатите показват: не само няма нарушени норми на чистотата на въздуха, но всичко е в нормите на Европейския съюз, обясни Ивайло Симеонов.

Той не пропусна да се похвали с общинското газово дружество в Елин Пелин, което позволява да се поддържат вероятно най-ниските цени за абонатите.

През последните години сме направили повече от 30 площадки за детски съоръжения. Имаме ръст на населението и с всички предпоставки, които създаваме за отглеждането на деца, община Елин Пелин е сред малкото, които дава почти 2 пъти повече от държавата - за трето и следващо дете дава по 1500 лева, за да стимулираме раждаемостта и качествения живот на тези деца и на семействата, които ги създават, завърши доц. Симеонов и призова избирателите:

Ние сме 34-ти номер, отбор на шампиони!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *