Димитър Антов: Искането за забрана на ВМРО от циганско НПО дава „месо“ за новите господари на света

Искането на сдружение „Граждани за демократична и правова държава“ за проверка и забрана на ВМРО, коментира общинският съветник от ВМРО в София Димитър Антов. В ефира на ТВ България 24 той обясни, че е правил опити да намери информация за това НПО, но се оказва, че това е анонимна структура с гръмко заглавие.

По повод наименованието на сдружението Антов коментира, че сега думата демокрация е така изчерпана, както по време на социализма думата перестройка.

Антов посъветва това сдружение направо да поиска проверка на Сметната палата, след като се бори за „правова държава“, защото миналата година Сметната палата е направила две проверки на ВМРО и няма установени никакви нарушения в дейността на патриотичната партия. ВМРО спазва законите на нашата държава, категоричен е той.

Тези внушения от това НПО са абсолютно неуместни. Има органи, които да констатират, ако има нарушения, допълни той.

По отношение обвиненията за „несъответствия с конституцията“ съветникът контрира, че това означава в многото години назад, всички български институции, които имат отношение за регистрацията, дейността и проверката на партиите, също да са неконституционни.

ВМРО е много стара организация, а после и партия – известна е със своя патриотизъм и защита на националните интереси. Явно този патриотизъм не отърва на някого - особено на неолибералите и тези, които искат всички да са безродни, без културно наследство, за да бъдат лесно управляеми, за да бъдат всъщност „месо“ за новите господари на света - и затова са тези нападки, коментира Димитър Антов.

От НПО-то говорят за „антиромска“ риторика на партията. Отговорът на общинският съветник от ВМРО на това обвинение:

Когато става дума за гетата и онази част от циганската общност, която иска да живее по свои правила, различни от правилата на България, да, ние сме против. Такова поведение е антиконституционно и антидържавно. Не сме против циганите или затова, че са се родили цигани. Против сме подобно поведение на неспазване на правилата от една част от тези хора.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *