С искане за спешна среща с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ собственици на земя в района на Северната тангента в София излязоха на пореден протест.

Първоначално гражданите и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки не бяха допуснати в сградата, но ефективната блокада на кръстовището на пл. „ „Македония“ принуди администрацията да удовлетвори искането им за среща.

Плакати с надписи на български и английски език бяха издигнати в отговор на срамно ниските цени, на които ще бъдат изкупени техните земи.

Протестът съпровождаше срещата, на която председателят на Управителния съвет на Агенцията инж. Стефан Чайков трябва да подпише договорите с Европейския съюз за изграждането на Северната скоростна тангента.

Искаме цялостна проверка на начина, по който са били оценявани земите на  столичани, заяви Ангел Джамбазки.

Преди дни ВМРО не изостави жителите на няколко столични квартала, които се борят имотите им да бъдат справедливо оценени и се обявиха против строежа на Северната скоростна тангента. Единият протест се състоя в събота в квартал „Бенковски“, последва и втори такъв на територията на квартал „Илиянци“.

Около 200 човека протестираха в кв. „Бенковски“, присъединиха се и жители на „Враждебна“ и „Требич“. Проявата бе подкрепена от общинския съветник на ВМРО Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на партията.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *