Не съм виждал представители на БПЦ да ходят от врата на врата и по агресивен начин да проповядват

За мен и за всички от ВМРО е скандално българският съд да позволява на Свидетелите на Йехова да ходят по домовете на хората и да извършват религиозна дейност. Тази секта не е полезна за българския народ, а съдът - като български такъв, трябва да се грижи за интересите на българите.

Това каза в предаването „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител от ВМРО от шуменския избирателен район Деан Станчев.

Тази секта е опасна и навлезе в град Шумен. В предишния ми мандат, когато бях общински съветник, успяхме да ги ограничим, за да не обикалят по домовете на хората и да не проповядват. Знаете колко агресивно работят – звънят, опитват се да влизат в къщите на хората. ВАС върна делото в Шуменския съд. Надяваме се след като нашият административен съд обжалва, да се вземат други мерки, заяви Станчев.

Много хора са ми се обаждали, за да се оплакват, че „Свидетели на Йехова“ са ги тормозили. Но вижте, ние го правим от добро желание, защото не дай си Боже от сектата да почукат на врата на някой ядосан шуменец, то града ще им се стори тесен, каза народният представител.

Това, което ние може да направим е да регулираме каква може да бъде дейността на всички вероизповедания. Няма как едни да бъдат толерирани за сметка на други. Но аз не съм виждал представители на Българската православна църква да ходят от врата на врата и по агресивен начин да проповядват, категоричен бе Станчев.

Част от материалите, които разпространяват са на турски. Да припомня, че тяхната секта не признава медицинско лечение, кръвопреливане, държавата и нейните символи. Те са като държава в държавата. А в същото време непризнавайки държавата, те се облагодетелстват най-нагло от българския съд като институция, за да обжалват решенията му, заяви депутатът.

Таргетът им са възрастните хора, отчаяни и тези, които живеят сами. Когато станат част от тях ги обработват и ги принуждават да им приписват имотите си, за да се облагодетелстват. Ето защо те са опасни за нас като общество и държава. Не се страхувам да водя битки, но ние сме от ВМРО и не се страхуваме да водим битки, завърши Деан Станчев.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *