Богданов: БСП чисто конюнктурно промени позицията си за антикорупционния закон

Коментар на Красимир Богданов, народен представител и член на изпълнителния комитет на ВМРО, за предаването „Европа сутрин“ по телевизия „Европа“.

В деня на официалното откриване на българското европредседателство народният представител коментира, че България успя да изкара на преден план една много важна тема като интеграцията на Западните Балкани. Видимо е, че отговорните фактори в ЕС имат колеблива позиция по този въпрос. Но виждаме, че българската дипломация не промени хода на своята политика по този въпрос и смятам, че този регион, който има тежка историческа обремененост, наистина трябва да стане място на мир и добросъседство между държавите, каза Богданов.

Народите на Албания и Македония дадоха много ясни заявки какво желаят да се случи в бъдеще. В хода на тези събития България успя да отстои своите национални интереси и по отношение на признаването на българско малцинство в Албания, и по отношение на договора за приятелство и добросъседство с Македония, където наистина бяха направени исторически за България пробиви.

В никакъв случай не мога да кажа, че ние от ВМРО сме евроскептици, бе категоричен народният представител. Напротив, ние винаги сме поддържали европейския път на България, добави той.

Виждаме, че има една тенденция на възвръщане на по-консервативната, по-националноотговорната позиция в целия европейски континент и Обединени патриоти по нищо не се отличават от тази общоевропейска тенденция.

По отношение на антикорупционния закон Богданов коментира:

Аз не мога да разбера позицията на БСП, която твърдо стои зад идеята ръководещият орган на това звено да се назначава от президента. Само преди година, когато разглеждахме антикорупционния закон в миналия парламент, БСП беше точно на обратната позиция. Тогава конфигурацията във властта беше различна, президентът беше излъчен от друга политическа формация. И сега те чисто конюнктурно промениха позицията си, предвид сегашното състояние на нещата.

Във връзка с тежките криминални случаи от последните дни и все по-нарастващото у обществото мнение, че няма нищо случайно, че това се случва именно в навечерието на европредседателството народният представител изказа мнение:

Определено наслагването на толкова много тежки криминални престъпления през последните дни не прави добра услуга на имиджа на България. Аз лично не мога да си представя някакви злодеи, стоящи на едно място, които чертаят планове и насочват престъпния контингент в определени посоки да извършва тежки криминални престъпления. Но безспорно вероятно има среди в нашето общество, които потриват доволно ръце в този момент.

По отношение на вота на недоверие ние виждаме едно отстъпление от страна на ДПС през последните седмици, сподели Богданов и допълни:

Но другото, което за мен буди недоумение, е, че БСП иска да внесе вот на всяка цена без да има идея каква точно ще бъде основната тема на вота. Не смятам, че е сериозен този вот.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *