Гласувах против законопроекта за изменение на закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г., защото считам, че не трябва да допускаме по никакъв начин българските политически да са зависими от българските олигарси, бизнесмени, от чуждестранни фирми и всякакви други намеси, които ще повлияят изцяло на нагласите на всяка една политическа партия, по всеки един закон, по всяко едно предложение.

Това, което и днес се препотвърди в българското Народно събрание, е крачка назад в демократичността на България. Не е нормално, ние като народни представители, без значение от политическата принадлежност, да допуснем българските партии да бъдат зависими от различни фактори.

Да, ясно е, че някои от парламентарно представените партии са доволни от това – някои имат кръгове от фирми, други са бизнесмени и ще си финансират директно партията – досега са го правили задкулисно, сега вече ще го правят явно. Големите партии също ще намерят хора, които да ги финансират, но като ги финансират, какво ще направят след това? Трябва да им се отблагодарят – това ли е демокрацията, това ли е начинът на управление на държавата. Да зависят българските партии от бизнеса и той да решава вместо избраните хора в тази зала или тези в Министерски съвет.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *