Няма нужда от специално законодателство за екоактивистите, каза залата на Европейския парламент евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков по повод закрилата на защитници на горите и околната среда в ЕС.

Той е категоричен, че всички държави от Европейския съюз имат законодателства, които защитават всички граждани.

Не разбирам от кого трябва да закриляме т.нар. защитници – тези, които истерично плачат за защита, а всъщност не защитават природата. В България те се наричат отровно зелени. Това са неправителствени организации, които не само саботират проекти за милиарди на Европейския съюз, не само, че се занимават с екорекет, но злоупотребяват и с еврофондове. Това беше разкрито в много журналистически разследвания, заяви още Слабаков.

Заради тях думата екология се превърна в мръсна дума. Озадачен съм, че зелените партии въобще подкрепят тези странни организации, които вредят на тяхната кауза, продължи той.

Евродепутатът посочи, че благодарение на тези НПО-та на последните избори в България зелените взеха точно 0%. Колегите от зелените трябва да прочистят своите редици от тези фалшиви бранители на природата, тъй като тези компрометирани НПО-та нямат нужда от защита, а от съд, заяви в заключение Андрей Слабаков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *