Александър Сиди: Ако БСП бяха в залата, нямаше да се приеме опрощаването на дългове на Мюфтийството

Не се сетихме да излезем от зала. Някой трябва да бъде опозиция в този парламент. Неприятно е цялото това нещо, но в същото време, ако сметнем математически, ако БСП искаха това да не се случва, щяха да влязат в зала и да гласуват и това да мине. Много е лесно и интересно да се правиш на опозиция отвън, но на хората вече им писна,каза в предаването „Всичко коз” по Канал 3 депутат от ВМРО Александър Сиди по темата с опростените дългове на Мюфтийството.

Тук става въпрос за опрощаване на дългове на определено вероизповедание и се надявам това да не е сделка. Не е въпроса в цифрата, а в начина, по който беше направено, защото остави впечатлението, че има нещо скрито. На фона на всички тези скандали в парламента, не е добре това с опрощаването. Правенето на закон, който да опрощава задължения независимо за какво, е прецедент. Не се прави така и се надявам на второ четене да бъде променено, каза още той.

Припомняме, че по в парламента депутатите от ВМРО остро реагираха срещу предложението.

Държавата отпусна целева субсидия за вероизповеданията. Очевидно е по-лесно да се променят законите, което не е правилно. Да излезем от пленарна зала не е правилно, подхода, който трябва да се случва е да се гласува „против”, ако това ти е мнението, категоричен беше Сиди.

Нашето мнение е, че ситуацията с преференциите да си остане такава. Ние даже предложихме президента да наложи вето, но той го направи по най-неправилния начин. Той върна закона, но нямаше никакъв проблем да дойде в Народното събрание, където му е мястото, и да каже кое е грешно и какво трябва да се промени. Утре ако преференциите бъдат променени, вината ще е на президента. Можеше тази сага да приключи, ако закона беше върнат само в тази част и щеше да бъде прието. Не съм категоричен, че няма в последния момент да се реши, че може да се променя нещо друго, което се надявам, че няма да стане, каза още депутатът от ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *